top of page

DRY NEEDLING

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandeling van triggerpoints gericht op het langdurig uitschakelen van deze punten. Vaak zijn meerdere behandelingen noodzakelijk en per behandeling worden soms meerdere spieren aangeprikt.

Hiervoor heb je als kinesitherapeut een kwalitatieve opleiding dry needling gevolgd waarbij de grootste zorg wordt besteed aan kwaliteit en veiligheid bij het prikken en waarbij sterk wordt ingezet op vervolgopleiding en continue bijscholing.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Wij gaan aan de hand van een vraaggesprek en een gericht onderzoek uw klachten proberen in kaart te brengen. Bij een vermoeden van betrokkenheid van bepaalde spieren zal specifiek worden gezocht naar triggerpoints die een voor u herkenbare pijn uitlokken. Deze kunnen dan aangeprikt worden met een naald.

Hoe voelt het?

 

Het aanprikken van de spier voel je bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even lokaal op (=local twitch response). dit geeft kort een soort 'krampgevoel'. Daarna zal de spier ontspannen en kan u vaak al onmiddellijk gemakkelijker bewegen. Na de behandeling is het normaal dat de behandelde spier nog wat stijf en/of vermoeid aanvoelt maar meestal is dit van korte duur.
 

Nabehandeling?

Dry needling maakt deel uit van een totaalbehandeling en is geen behandeling op zich. Vaak wordt er na het prikken nog wat nabehandeld, aan de hand van stretching, circulatie-oefeningen, …. daarnaast helpt het ook om de spieren wat warm te houden om de ontspanning die is opgetreden te kunnen behouden. Het is belangrijk dat u deze adviezen zo goed mogelijk opvolgt voor een maximaal resultaat.

bottom of page